Skip to content

BI Consultant

Wat houdt de vacature van BI Consultant in?

Functieomschrijving

Als BI consultant ben je verantwoordelijk voor het uitdenken en implementeren van BI en DWH oplossingen. Je werkt regelmatig samen met key users en analisten uit de business met als doel meerwaarde voor de organisatie te leveren. Je communiceert helder en weet een boodschap zowel mondeling als schriftelijk duidelijk over te brengen op verschillende niveaus (bestuurlijk, strategisch en tactisch). Je doet zelf intakes met opdrachtgevers en luistert naar de klantbehoeften voor ontwikkelingen van dashboards, rapporten en DWH. Je bent dienstverlenend ingesteld en zorgt dat je op de hoogte bent van wat er speelt binnen de business. Je bent creatief en innovatief waarbij je affiniteit hebt met vernieuwing en ontwikkeling van vakinhoudelijke onderwerpen. Je hebt een scherp analytisch en probleemoplossend vermogen. Je hebt snel de essentie door van complexe probleemsituaties en identificeert trends, risico’s en effecten. Natuurlijk draag je in alle projecten ook je steentje bij aan een effectieve implementatie van de oplossing en een succesvolle adoptie door de eindgebruikers.              

Jouw specificaties

-Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding;
-Je hebt minimaal 5 jaar relevante ervaring in het vakgebied, opgedaan in de afgelopen 7 jaar, met de volgende werkzaamheden: 
a. Aansturen van projecten;
b. Adviseren op directieniveau;
c. Analyse klantproces en vertaling;
d. Data-analyse;
e. De behoefte van de klant vertalen;
f. Opleveren van inzichten en toepassingen;
g. BI-processen en de realisatie van BI-producten;
h. Analyse van bronbestanden en de vertaling hiervan naar een datawarehouse omgeving. 
-Je hebt minimaal 3 jaar kennis van en ervaring met SQL, opgedaan in de afgelopen 5 jaar;
-Je hebt minimaal 3 jaar kennis van en ervaring met ETL, DataWareHouses, Data Marts en Data modelering (Data Vault methodiek), opgedaan in de afgelopen 5 jaar;

-Je hebt minimaal 3 jaar kennis van en ervaring met rapportages tools, voorkeur voor Power BI en DAX, en het bouwen van Dashboards, opgedaan in de afgelopen 5 jaar;

-Je kunt zowel mondeling als schriftelijk uitstekend communiceren op verschillende niveaus;
-Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed.

Wat wij kunnen bieden

Wij dagen je uit om je kennis te vergroten. Dit doen we door zeer actief te investeren in jouw opleiding en je ruimte te bieden voor initiatief en persoonlijke ontwikkeling. ShareTwo kent een uitstekende beloningsstructuur. Naast een uitstekend salaris bieden we onze medewerkers een riante maandelijkse bonusregeling gebaseerd op hun prestaties, een onkostenvergoeding, achtentwintig vakantiedagen, een leaseauto. ShareTwo vergoedt tevens eventuele kosten voor openbaar vervoer.

Het ondernemersklimaat voor ZZP’ers is op het moment niet ideaal. De Wet DBA maakt opdrachtgevers onzeker en de kans op projectloos thuis zitten neemt toe. Een oplossing is werken bij een payroll organisatie, maar dat heeft natuurlijk ook weer nadelen. We hebben daarom lang nagedacht over een manier waarop technici kunnen werken als ondernemer, maar al die bestaande risico’s niet lopen.

De oplossing is ‘ZZP-er in loondienst‘ worden, dus ondernemer in loondienst!

Poststraat 2B
6135 KR Sittard
Tel: +31 (0)6 2532 9222

info@sharetwo.nl
KvK: 61773263
NL90INGB0006629223